TRIVENATOR

Home

Vadmadár ízrepülés

A húst és a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk éssós vízben előfőzzük (kb. 20 perc).

Tejbe áztatjuk a zsemlét, amikor kellően puha, jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húsokat, a zöldségeket és húsdarálón kétszer átdaráljuk az egészet, majd fűszerekkel ízesítjük és kézzel jól összedolgozzuk. Beletesszük a két tojás sárgáját, az apróra vágott petrezselymet és az olajon üvegesre pirított, apró kockákra vágott vöröshagymát, végül hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét is.

Egy őzgerinc formát kiolajozunk, liszttel vékonyan meghintünk és beletesszük a masszát, melyet előmelegített sütőben megsütünk. Amikor a teteje szép piros, kivesszük.

Ha kihűlt, szépen szeletelhető. Hidegen és melegen is finom.Jól illik hozzá a tárkony-, vagy kakukkfűmártás.

Tárkonymártás:

1 dl sós vízben megfőzzük a tárkonyt és az apróra vágott petrezselymet.

A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel és egy lábasban folyamatosan kevergetve felmelegítjük.Egy tálban lehűtjük. A porcukrot elkeverjük a mustárral, cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk az ecetes reszelt tormát, a tojássárgáját, majd felöntjük a fűszeres lével és az egészet simára dolgozzuk. (Hal- és vadételekhez jól párosítható.)