TRIVENATOR

Home

Vadliba sült

Sült:

A libamelleket és combokat fokhagymás fűszersóval bedörzsöljük, őrölt borssal megszórjuk, majd római tálba (cseréptál) fektetjük. Rátesszük a negyedbe vágott lila hagymákatés a kockára vágott füstölt szalonnát. 3 evőkanálnyi zsírt teszünk a tetejére, 0,5 dl vizet öntünk rá. Az edényt a tetejével befedjük és a húst előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 2 óra alatt) puhára sütjük.

Félidőben megforgatjuk a húsokat. Amikor a hús már puha, levesszük az edény fedelét és még néhány percig sütjük a húst, amíg szép piros színt kap. (Vigyázzunk, ne legyen hosszú idő, nehogy kiszárítsuk!)

Párolt káposzta:

A felkockázott vöröshagymát a zsíron megfuttatjuk. Rátesszük a vékonyra szelt káposztát. Kb. fél dl vizet öntünk rá és nagy lángon fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk az egész köményt, és ízlés szerint ecetet öntünk hozzá. Amikor a káposzta már majdnem teljesen puha, ráöntjük a vörösbort és még kb. 5 percig pároljuk mérsékelt tűzön. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.

Hagymás törtburgonya:

A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a felkockázott vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk.

Amikor a burgonya puha, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval összetörjük.Hozzáadjuk a megfonnyasztott vöröshagymát és jól összekeverjük. Tálaláskor meglocsoljuk a vadliba sült szaftjával.