TRIVENATOR

Home

Vadkacsa pörkölt

A konyhakész vadkacsát alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk.

Felhevített zsiradékban zsírjára pirítjuk a felkockázott füstölt kolozsvári szalonnát. Kivesszük a szalonnakockákat, a visszamaradó zsírban üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjukőrölt fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük.

Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, majdkevés vizet öntve alá zsírjára pirítjuk. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük.

Belerakjuk a darabolt vadszárnyast, sózzuk, jól elkeverjük.Újból kevés vizet öntünk alá és erős tűzönaddig kevergetjük, míg zsírjára pirul le.

Vörösbort öntünk bele és mérsékelt tűzön pároljuk tovább. (Ha a folyadék elpárolog, mindig csak egy kevés vizet és/vagy vörösbort öntünk alá, hogy a hús saját levében pörkölődjön.)

Ezután beletesszük a fokhagymát, fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, borssal és majorannával. A párolást addig folytatjuk, míg a hús teljesen megpuhul.

Ha jó hosszú lével készítjük a pörköltet, miután a hús már megpuhult, belefőzhetjük a tarhonyát. Ilyenkor gyakran keverjük meg, nehogy a tarhonya leragadjon.Ha szükséges, folyamatosan pótoljuk a a tarhonya által felvett folyadékot. (Ha a pörkölt rövidebb lével készül, a tarhonyát külön is elkészíthetjük az ételhez.)