TRIVENATOR

Home

Vadász kedvence szendvics

Az őzmájat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, leszárogatjuk és kb. 1 cm-es szeletekre szeljük.

Egy középmeleg serpenyőbe tesszük a koriandermagot és az egész köményt, majd 1 percig melegítjük, közben átkeverjük. Ha lehűlt, mozsárba tesszük és összetörjük. Hozzákeverjük az őrölt borsot és az őrölt fűszerpaprikát.

Tálba tesszük a májat, mindkét oldalukat megszórjuk a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk anagyon vékony karikákra szelt vöröshagymát és a felaprított fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal, jól átforgatjuk és fél órára / negyven percre félretesszük.

A tejfölt összekeverjük a két gerezd zúzott fokhagymával és kissé megsózzuk. A fokhagymás tejföllel megkenjük akenyérszeleteket és reszelt sajtot halmozunk a tetejükre. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt szép piros színt kap.

Eközben egy serpenyőbenjól felhevítjük a zsírt és beletesszük a májszeleteket. Erős tűzön sütjük mindkét oldalát egy-két percig. (Ellenőrizzük, hogy középen is átsült-e. Vágjunk ketté egy májszeletet - akkor jó, ha belül is szép egyenletes világosbarna színű és sehol nem rózsaszín!)

Egy másik vékonyan kizsírozott serpenyőben pirosra sütjük a fűszeres hagymakarikákat.

Tálalás:a pirítósra halmozzuk a pirosra sült hagymakarikákat és a májszeleteket. Melegen fogyasztjuk.