TRIVENATOR

Home

Ünnepi fácánmell

Sült:

A fácánmelleket alaposan megmossuk, majd zúzott fokhagymával elkevert tejbe áztatjuk egy éjszakára. (A tej mindenhol fedje a húsokat. Tartsuk hűtőben!)

Másnap a húst kivesszük a tejből, leszárogatjuk, majd bőrös oldaluk felől húsklopfolóval kissé kiveregetjük. Mindkét oldalt sózzuk, borsozzuk. Kb. 0,5 cm szeleteket vágunk a cheddar sajtból, megtöltjük vele a húst, amit végül két szelet baconbe göngyölünk.

A húsokat sütőzacskóba tesszük és lezárjuk. (A sütőzacskót fogpiszkálóval több helyen kiböködjük, hogy a sütés közben keletkező gőz szabadon távozhasson.) A zacskót átemeljük egy tepsibe és a húsokat előmelegített sütőben kb. 50 perc / 1 óra alatt készre sütjük. Ekkor kivágjuk a zacskót (vigyázzunk a kicsapódó forró gőzzel!).

A húsroládokat egy másik tepsibe átemeljük és még néhány percig sütjük, amíg a bacon aranybarna színt kap.

Amíg sül a hús, elkészítjük a krokettet és a mártást.

Krokett:

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük és még melegen összetörjük. Amikor langyosra hűl, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a lisztet, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd nedves kézzel kis hengereket formázunk a masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk a rudakat és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami beszívja a felesleges zsiradékot.

Mártás:

Az erdei gyümölcsöt kissé kiolvasztjuk, főzőedénybe tesszük és 2 ek. cukrot adva hozzá, jól felmelegítjük. Amikor forrni kezd, belekeverjük az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és gyakran megkeverve még néhány percig főzzük, míg a kívánt sűrűséget el nem éri.