TRIVENATOR

Home

Tárkonyos őzragu leves

A zöldségeketmeghámozzuk, megmossuk.

Az őzcombot alaposan megmossuk és egészen kis kockákra vágjuk.

Egy nagyobb edényben zsírjára pirítjuk a felkockázott füstölt mangalica szalonnát, majd szűrőlapáttal kiszedjük és a visszamaradó zsiradékon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.

Ezután rátesszük a karikára szelt, kockára vágott zöldségeket és erős lángon, gyakran megkeverve pirítjuk. Néhány perc után, amikor kissé elvesztik nyers színüket, megszórjuk két evőkanál liszttelés jól elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott őzcombot és annyi vízzel öntjük fel, ami az egészet ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyalés egy evőkanál mustárral ízesítjük. A levest mérsékelt lángon készre főzzük.

Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, elkészítjük a habarást: a két evőkanál lisztet csomómentesre keverjük a négy evőkanál tejföllel. A habaráshoz adunk egy merőkanál meleg levest és jól elkeverjük. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük (hőkiegyenlítés), majd a forrásban lévő levesbe vékony sugárban öntjük a habarást, a leves folyamatos keverése mellett.

A levestjól összeforraljuk.

Tálaláskor a levest citromkarikával díszítjük.