TRIVENATOR

Home

Nyúl vadasan

Vadas:

A kockázott nyúlhúst edénybe tesszük és annyi hideg vízzel felöntjük, ami ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, a keletkezett habot leszedjük. Ha már nem habzik tovább, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát, feldarabolt zöldségeket, mustárt, ecetet, fűszereket (babérlevél, bors, borókabogyó), és addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 80-90 perc).

Ha kész, kiszedjük a babérlevelet, borsot, borókabogyót, és a húst is egy külön tálba. Egy másik edényben zsírjára pirítjuk a kockázott szalonnát, ráöntjük a zöldségeket a lével együtt, megszórjuk a liszttel és botmixerrel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a citromhéjat, a tejfölt és a ha szükséges, akkor még némi mustárt, sót és jól összeforraljuk. Visszatesszük a mártásba a húst.

Zsemlegombóc:

A kenyérkockákat egy nagy tálbatesszük.A tojást összekeverjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával.

A kockázott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott sonkát és tovább pirítjuk néhány percig, végül a kenyérkockákhoz öntjük, a tojásos tejjel együtt.

Jól elkeverjük,tovább finomítjuk vaj, reszelt parmezán, liszt, apróra vágott petrezselyem vagy snidling hozzáadásával.

Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd 20 perc alatt forró vízben készre főzzük (inkább gyöngyöző, mint lobogó vízben, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére).

Bár időigényes ennek a fogásnak az elkészítése, de a végeredmény magáért beszél, garantáltan megéri a fáradozást!