TRIVENATOR

Home

Fácánmell rakottas

A fácánmelleket közepes méretű kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk egy edényben. Egy szilikonformába bacon szeleteket teszünk úgy, hogya formaalján a szeletek végei összeérjenek, de mindkét oldalon túl lógjanak a forma szélén (ebbe "csomagoljuk" majd a húst).

A baconre fektetjük a kockázott fácánmell egyik felét, megszórjuk az apróra vágott füstölt szalonnával és a füstölt sajt felével. Errehalmozzuk az aszalt szilvát, tetejét pedig a tejszínnel elkevert darált diós masszával kenjük meg.

Rátesszük a fácánmell másik felét, amire a füstölt sajt másik része kerül.A bacon szeleteket ráhajtjuk a húsra.

A formát alufóliával fedjük be és160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Amikor a hús megsült, levesszük a formáról az alufóliát. A forma tartalmát óvatosan egy tepsibeborítjuk és még néhány percig sütjük, amíg a bacon szép piros színt kap.

Melegen is, hidegen is jó.