TRIVENATOR

Home

Fácánmell fasírt

Fasírt:

A fácánmellet és a füstölt szalonnát ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, az apróraszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással és a vízbe / tejbe áztatott, majd kifacsart kenyérszelettel. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, amikettenyerünkkel szétlapítunk. A húspogácsák mindkétoldalát enyhén megszórjuk zsemlemorzsával, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétával fedett tányérra szedjük.

Fűszeres burgonya:

A burgonyákat vastagabb hasábokra vágjuk, tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk ízlés szerinti fűszersóval és jól megkeverjük (én csirke fűszerkeveréket használtam). Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 50 perc).