TRIVENATOR

Home

Fácánleves

A feldarabolt fácánhúst kicsivel több hideg vízben, mint ami ellepi, igen lassú tűzön feltesszük főni. Időközben a keletkezett habot szűrővel leszedjük.Ha már nem habzik tovább, ételízesítővel, babérlevéllel, őrölt borssal és sóval ízesítjük.

Amikor a húsfélpuhára főtt, beletesszük az egészben hagyott zöldségeket (ha túl nagyok, félbe vágjuk). Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát is és addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Ekkor kivesszük a húst és a zöldségeket a levesből. A lét finom szűrőn átszűrjük, majd visszatesszük bele a csontról lefejtett és felaprított húst, a feldarabolt zöldségekkel együtt. Beletesszük a kiolvasztott zöldborsótésmég egy pár percig főzzük, amíg a zöldborsó is kellően megpuhul.

Forrón tálaljuk. Tálaláskor kínálhatunk hozzá darált erős paprikát.Díszíthetjük apróra vágott friss petrezselyemmel.